sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Pilkinheiluttelua Pohjoisessa

Pitkään odotettu kalareissu Syysjärven nurkille koitti viimein ja reput pakattuna suihkaisin Vinnairin koneella kohti Ivaloa. Suunnitelma oli simppeli: pilkintää, saunomista ja poronsyöntiä. Asiaa. Kallu ja Ari odottivat jo kentällä, Heku ja Niko lähestyivät mökkiä autolla kelkka peräkärryssä ja Ilkan lento oli tulossa parin päivän päästä. Siinä ryhmä Rämä..
Pilkkiminen aloitettiin Syysjärvestä, joka ei jalokalaa luovuttanut tiukasta yrityksestä huolimatta. Pannukarkeeta appuraa kylläkin. Jatkoimme saunomisella ja poronsyönnillä..


Vastusjärvi oli seuraavana vuorossa ja sieltä pukkasi ihan selkeen MP:n.
Tässä välissä poronsyöntiä & saunomista..

Seuraavaksi "pisteenhakureissu" Inariin Tuulisjärvelle. Noin puolentoista tunnin pikakäynti antoi muutaman pikku nieriän ja bongauspisteen. Saunaa & poroa..


Sitten reissun kohokohtaan - harjuspilkille Sevettijärven suuntaan. Sevetin baarilta parilla kelkalla + reki perässä reilu puolitoista tuntia jänkhälle, ja pelipaikalla oltiin..


Reikää jäähän ja leechiä veteen..oisko kulunut muutama minuutti ja "Piällikkö Paunonen" tempaisi jäälle 1,3kg aloitusharrin. Ihan h...tin komee mötkö! Väliin vähän pienempää ja sitten taas Heku muljautti vieläkin isomman hartsan: 1,9kg!! Tasaisen varmasti kalaa pukkasi järvestä, omat vaan oli vähän pienempiä (isoin noin puolikiloinen).
Reissun saldo 17kpl, kokonaispaino 12,5kg, yli kilon painoisia viisi kappaletta. Nyt syötiin muutakin kuin poroa..


Aivan hemmetin hieno reissu; hyvää seuraa & ruokaa, reilua kalantuloa ja muutama konjakkinapsu siihen päälle..Perfect. Tälläisiä reissuja lisää, kiitos!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti