sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Isoa Kalaa pyydystämässä - Mauritius

Mauritiukselle lähdettiin viettämään sekä joulua että myöhäistä 50v. juhlaa. Koska Mauritius on huippupaikka marliinin ja muunkin ison kalan pyyntiin, varasin kalaveneen päiväksi jo ennakkoon että varmasti pääsee vesille. Mauritiuksella talvet asuva Pauli avusti tässä hommassa tekemällä varauksen paikan päällä kunnon veneeseen. Muutama päivä perillä oltuamme oli sitten aika lähteä vesille..


Hooker V oli vene jolla lähdettiin reissuun. Hookerin porukka on menestynyt hyvin marliinin pyynnin MM-kisoissa, joten ei ihan kokemattomista hemmoista ole kyse.
Satamasta lähdettiin aamulla 7:n aikoihin ja eikun tupsua veteen. Kipparin lisäksi mukana oli 2 vene"poikaa", reissun järkännyt Pauli ja koko meidän perhe..


Ensimmäinen tärppi oli noin puolen tunnin ajon jälkeen, reilun kokoinen marliini nappasi kiinni ja ampui pintaan, mutta pääsi samantien irti..p...le! Kippari arvioi sen olleen n. 100kg luokkaa. Alkoi fiilikset nousta aika korkealle!
Sitten olikin tasaista vetoa ja tupsujen vaihtoa pari tuntia, lintu / kalaparvia seuraten kunnes pärähti! Keskimmäiseen vapaan iski marliini, kävi pinnassa ja lähti sitten poistumaan paikalta räikkä päristen. Eikun tuolille ja vapaan kiinni..paini alkoi..
Siimaa ulos, siimaa sisään, vääntöä, kelausta ja jarruttelua. On muuten ihan h..tin paljon raskaampaa homma kuin miltä se telkkarissa näyttää!


Tuntui ihan niinkuin olisi yrittänyt nostaa kuollutta virtahepoa vavalla veneeseen, eli ei juuri liikkunut. Parhaimmillaan oli siimaa ulkona yli 500m, ja yhdellä kammenpyöräytyksellä sisään tuli 0-50cm riippuen kuinka paljon kala veti. Reilu puoli tuntia meni, ennenkuin kala saatiin veneen lähelle näköetäisyydelle ja sitten alkoikin melkoinen sutina. Kippari totesi kalan olevan ehkä noin 150kg painoinen.
Kun viimein sain perukkeen näkyviin, pääsivät venepoitsut hommiin ja koukkaamaan kalaa veneeseen. Tässä vaiheessa meitsi oli jo ihan sippi, ei pystynyt muuta kuin huohottamaan rättipoikkiväsyneenä. Pari nostokoukkua, kolme äijää ja kala kyytiin!!


Voittajan on helppo hymyillä, unelmakala pyydystettynä!! Jes!
Satamassa kala vetäistiin puntariin ja otettiin viralliset pönötyskuvat ym. Virallinen paino 132kg / 291lbs ja 130lbs siimalla. Kyllä kelpasi Jarskin hymyillä..


Kerrankin tuli kala jonka painoa ei tarvitse jutuissa liioitella. Piste.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti